Over Ons

Waarom je jouw Sterke Punten moet kennen…

  • Vraag jij je af of je in je huidige functie wel op je plek zit?
  • Of je momenteel je talenten voldoende gebruikt?
  • Sta je voor de keuze voor een nieuwe rol, afdeling of organisatie?
  • Voel je heel goed aan wat belangrijk voor je is, maar weet je het niet goed te verwoorden?
  • Vraag je je af of je een nieuwe baan moet zoeken of als ondernemer aan de slag moet gaan?

Dat zijn precies de vraagstukken waarop het Sterke Punten Pakket antwoord geeft.

Bij het voorbereiden op een functioneringsgesprek, sollicitatie voor een nieuwe baan, oriëntatie op het ondernemerschap…           Dit zijn de kruispunten van het leven, waarbij je duidelijkheid wilt.

Een helder beeld van jouw talenten; de dingen waar jij héél goed in bent, soms zonder dat je zelf beseft dat dit nou precies is wat jou bijzonder maakt. Het zijn deze eigenschappen die jou zo waardevol maken in je carrière.

Het ontdekken van deze persoonlijke thema’s en het in kaart brengen hoe en waar je die het beste in kunt zetten, daarvoor kun je bij ons terecht. Want juist jouw unieke combinatie van talenten, geeft jou de specifieke kracht om in je functie of je bedrijf in te zetten. Het is datgene waarom de klanten, collega’s, opdrachtgevers speciaal bij jou komen. Om dat goed te doorgronden én te verwoorden is de coaching onmisbaar.

Kerstin BlockHet bijzondere van het Sterke Punten-gesprek vond ik dat jij precies aangaf wat bij mij zou passen zonder me te kennen, al na 5 minuten. Het gesprek was prettig maar toch to the point…

(5 mnd later) Ik wou je nog graag even laten weten dat ik deze week mijn eerste training geef als taaltrainer Duits en ik vind het helemaal leuk. Dit past echt helemaal bij mij en is een leuke aanvulling voor mijn vertaalwerk. Nu ben ik weer in balans. Dus nog eens bedankt voor het advies… de goede kant op…
Kerstin Block – Taaltrainer & vertaler Duits

Juist die onafhankelijke sparringpartner heb ik zelf gemist toen ik 7 jaar geleden op het kruispunt in mijn loopbaan stond: ga ik op zoek naar een nieuwe functie of ga ik als zelfstandig coach en trainer aan de slag? Ik koos voor het ondernemerschap en in de afgelopen 7 jaar heb ik ruim 500 Sterke Punten profielen gezien, ontleed en besproken. Ik vind het nog altijd geweldig dat mensen ervaren hoeveel dingen op hun plek vallen als we de 5 talenten eerst elk apart en daarna in combinatie met elkaar en met de werkervaring en loopbaanwensen bespreken.

Mijn naam is Annemarie Koppenaal

Mijn achtergrond ligt in de internationale hotelwereld. Ik was actief op diverse vlakken van de klantgerichte organisatie en leidinggevende functies op dit gebied. Mijn kracht hierin is coachend leiderschap en het uitdagen van mensen om hun sterke kanten te ontdekken en te benutten.

foto-michel-zakelijkTijdens mijn coachingtraject hebben we naast mijn initiële communicatie-vraagstuk ook uitgebreid naar carrièreperspectief gekeken. Het is voor mij heel waardevol een beter beeld te hebben hoe ik me kan blijven ontwikkelen en voortdurend meerwaarde leveren aan mijn organisatie. Lees het hele verhaal
Michel Appelhof – Nuon/Vattenfall – Customer Portfolio Specialist (45 jaar)

Ik houd er enorm van om mijn eigen mogelijkheden en de wereld om mij heen te ontdekken. Zo liep ik een marathon, verruilde ik mijn baan als organisator van luxe bedrijfsevenementen voor een uitdagende positie als professioneel coach en trainer en ben ik de spil in ons gezin met 4 jonge kinderen. Hieruit heb ik geleerd bewust keuzes te maken, mijn prioriteiten af te stemmen met de mensen om mij heen en mijn organisatietalent optimaal te gebruiken.

Langdurige buitenlandse reizen in diverse werelddelen hebben mijn wereldbeeld verruimd en mijn kernwaarden gevormd; deze zijn respect, loyaliteit en samenwerking.

Ik heb veel respect en bewondering voor de unieke talenten en stijl van een ieder. En ik ben ervan overtuigd dat als je juist die weet te versterken, je de beste resultaten behaalt op ieder vlak. Beide aspecten gebruik ik in mijn coaching en trainingen voor persoonlijke ontwikkeling en professionele groei.

Sinds 7 jaar zetten gemeenten en multi-nationals mij in als coach en trainer voor hun professionals. De vraagstukken bevinden zich voornamelijk op het gebied van effectieve houding en gedrag. Van persoonlijk ontwikkeling, heldere communicatie, beter samenwerken, carrièreperspectief, prioriteiten stellen, doelen halen, jezelf en je projecten boeiend presenteren, tot het orde scheppen in chaos met Mindmappen.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging HRD-professionals voor Ontwikkelen en Opleiden en daarmee gehouden aan de beroepscode van de NVO2.

Team van MultiCore

MijnSterkePunten is een dienst van MultiCore. Het team van MultiCore ondersteunt mensen om hun kwaliteiten te onderzoeken én deze optimaal in te zetten.

Dit geeft het een krachtige basis voor effectiviteit en persoonlijke groei. Om met plezier en energie te leven en te werken is MultiCore de ideale partner. Zo laat je onze kwaliteit vóór jou werken!

MultiCore bestaat uit een team van coaches en trainers. Een van onze kwaliteiten is dat we snel de juiste mensen met elkaar in contact brengen. Voor het MijnSterkePuntenPakket zijn Annemarie Koppenaal en Ingrid Bannink de coaches die de meeste gesprekken voeren.

Ingrid Bannink

Ik heb 20 jaar lang leiding gegeven aan een verscheidenheid aan afdelingen; van secretariaten tot grote front-office afdelingen van meer dan 150 medewerkers (klantcontact centers, winkels, fulfilment, klachtenafdeling). In deze functies heb ik veel ervaring opgedaan met het coachen en begeleiden van mensen en teams, adviseren, oprichten en ontwikkelen van organisaties en het geven van workshops en trainingen.

Sinds 2008 ben ik zelfstandig trainer en coach. Vanuit mijn oprechte betrokkenheid, empathisch vermogen en resultaatgerichtheid begeleid ik op een veilige en ontspannen wijze mensen, teams en organisaties met vraagstukken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en professionele groei.

Ik heb coachgesprekken met Ingrid gevoerd op een punt in mijn leven en in mijn carrière waarop bewustwording en richting nodig was. Zij deed dat op een prettige, rustige manier zonder te (ver)oordelen en bovendien stapsgewijs en gestructureerd. Ik ben écht aan het denken gezet over mijn eigen gedrag, mijn omgeving en mijn doelen.

Daarbij is wel noodzakelijk dat je je actief en open opstelt en wat met de feedback van Ingrid wilt doen. Dus uit de comfortzone stappen zogezegd. Ik heb dat daadwerkelijk gedaan en nu een keuze gemaakt waarvan ik nooit had gedacht dat ik dat zou gaan doen. Het resultaat van een denk- en coachingsproces waarvan Ingrid aan de basis stond. Dank je wel Ingrid voor de nuttige sessies en veel succes als coach.
Caroline Ploeger

Samen met mijn coachees maak ik de leerdoelen helder en de weg naar de oplossing overzichtelijk. Het resultaat is dat ze ontspannen en effectief functioneren, constructief communiceren en samenwerken en mens- en doelgericht leidinggeven, hun persoonlijke en professionele doelen halen en genieten van het proces ernaar toe!

Dit doe ik door op vriendelijke wijze samen met mijn gesprekspartner(s) doelen in overzichtelijke stappen op te knippen en te helpen deze te behalen. Ik spiegel, motiveer en inspireer en geef handvatten en tips waarmee je direct aan de slag kan in de praktijk en die je met zelfvertrouwen naar de toekomst laat kijken!

Ik gebruik hierbij een open, oprechte en directe communicatiestijl met respect voor mijn gesprekspartner(s). De begeleidingsvormen die ik vaak inzet zijn: coaching, teamcoaching, intervisie, teamontwikkeling, sparring en training.

Ook ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging HRD-professionals voor Ontwikkelen en Opleiden en daarmee gehouden aan de beroepscode van de NVO2.

Bestel nu!

Overtuigd van onze kwaliteiten? Bestel nu het pakket!