foto-michel-zakelijkTijdens mijn coachingtraject hebben we naast mijn initiële communicatie-vraagstuk ook uitgebreid naar carrièreperspectief gekeken. Het is voor mij heel waardevol een beter beeld te hebben hoe ik me kan blijven ontwikkelen en voortdurend meerwaarde leveren aan mijn organisatie. Het nivo van de coaching is goed: Annemarie weet hoe het er in bedrijven aan toe gaat en spreekt duidelijke taal.

Ik kreeg behoefte aan coaching toen ik met andere klantgroepen en andere accountmanagers ging werken. De manier waarop ik gewend was te communiceren, werkte niet goed bij hen. Gaandeweg het coachtraject is de focus veranderd. Dit ging op een hele natuurlijke manier.

Een aantal van de “opdrachten” die ik tussen de coachgesprekken door heb uitgevoerd zijn eigenlijk universeel toepasbaar, daardoor zeker relevant. Daarnaast sloten de oefeningen goed aan bij de huidige fase in mijn werkende leven.

Het nivo van de coaching is goed: Annemarie weet hoe het er in bedrijven aan toe gaat en spreekt duidelijke taal. Dit coachtraject was zeer relevant voor mij en mijn situatie. Vanaf het begin meteen toepasbaar. In latere fase kwam er meer verdieping en reflectie evenals nadenken over de toekomst. Wat ik ook als prettig heb ervaren, is dat Annemarie heel goed in staat is samen te vatten en verbanden te leggen die voor jezelf niet duidelijk zijn of die je zelf nog niet ziet.

Het enige onderwerp wat ik gemist heb was “non-verbale communicatie”. Dit hadden we wel opgeschreven in het begin, maar het is ook aan mijn aandacht ontsnapt. Misschien waren daar ook nog praktische handvaten uitgekomen. Daarentegen hebben we wel uitgebreid naar carrièreperspectief gekeken, wat we vooraf niet benoemd hadden. Die flexibiliteit van Annemarie vond ik erg prettig. Het is voor mij heel waardevol een beter beeld te hebben hoe ik me kan blijven ontwikkelen en voortdurend meerwaarde leveren aan mijn organisatie.

Ik wil een dergelijk coachtraject zeker aanbevelen aan collega’s. Net name aan professionals die inhoudelijk heel sterk zijn, maar communicatief en/of politiek niet altijd even handig opereren. Ik denk dat het van toegevoegde waarde is voor de organisatie en de medewerker.

Daarnaast is het prettig om met een neutraal en discreet persoon over je werksituatie te praten en toekomstmogelijkheden/scenario’s te verkennen. Voor mensen van in de veertig is dit uitermate zinvol!

Michel Appelhof – Nuon/Vattenfall – Customer Portfolio Specialist (45 j.)

Terug naar Ervaringen van anderen