Kevin-JoostenVoordat we aan het coachtraject begonnen, had ik best twijfels of dit wat voor mij zou zijn. Hoe zou ik nou assertiever kunnen worden van coaching? Uit mijn assessment bleek dat ik nog een aantal stappen moest zetten om echt in mijn nieuwe functie benoemd te worden. Zelf had ik het idee dat dit best zou gaan lukken, enkel wat meer ervaring opdoen.

Focus, Prestatiegerichtheid, Harmonie dat zijn woorden die mij typeren – dat kwam ook uit de Sterke Punten test. Ik heb er nu meer kijk op hoe ik die punten kan inzetten in mijn functie. Zowel met mijn eigen werk als in overleg met collega’s en opdrachtgevers. Daar heeft deze coaching zeker bij geholpen. Wat ik aan Annemarie zo prettig vond, was haar positieve insteek, directe benadering, de ontspannen sfeer tijdens de gesprekken en toch telkens weer terugkomen op mijn aandachtspunten.

Ik heb echt geleerd me assertiever op te stellen, in het afdelingsoverleg bijvoorbeeld. Maar ook mijn houding in een groot, uitdagend project werd zeer gewaardeerd. Doordat ik me daar meer bewust van ben, heb ik nu ook actief een rol op me genomen voor ons team in de huidige reorganisatie.

Ik had er vooraf eigenlijk geen zin in – een coachtraject. Het voelde echt alsof het moest . Maar vanaf ons eerste gesprek had ik er alle vertrouwen in. Er was meteen een klik tussen ons en Annemarie begreep echt waar ik het over had. De veelheid aan aanvragen, de urgentie waarmee ze bij me neer gelegd werden. Zij gaf me veel handvatten en inzichten waarmee ik meteen verder kon.

Achteraf gezien heeft dit traject me juist heel veel opgeleverd: ik ben sneller, verder gekomen dan ik had gedacht. De stappen die ik toch moest zetten, heb ik veel sneller kunnen doen!

Kevin Joosten – Gemeente Leiden – Technisch Vastgoed Beheerder (27 j.)

Terug naar Ervaringen van anderen